מעדני מזרע – שדרוג מתקן קדם לטיפול בשפכי מזון

תאור הפרוייקט

מזרע היא יצרנית מעדני בשר, נקניקים ונקניקיות הלא כשרים הגדולה בישראל.

מפעל מעדני מזרע מייצר למעלה מ- 400 מוצרים שונים מבשר בקר, עוף, אווז והודו; נקניקים, נקניקיות, המבורגרים, קבבים ומוצרי בשר המיועדים להגשה והכנה ביתית נוחה, מוצרים מצוננים וקפואים.

שפכיי המפעל מאופיינים בריכוזים גבוהים של שומנים, נתרן וכלורידים.

מטרת הפרויקט הינה תכנון וביצוע שדרוג מערך קדם הטיפול בשפכים על מנת לאפשר הזרמתם למערכת הביוב הציבורית בהתאם לכללי המים.

תאור המתקן:

    • מיכל איזון לוויסות השפכים בנפח 50 מ"ק
    • מערך הכנת פולימרים

  • שדרוג מערכת הרחקת שומנים ומוצקים מסוג DAF)Dissolved Air Flotation)
  • שדרוג לוח פיקוד המתקן ומערכת בקרה

נתוני תכן

הנתון יח' ערך
כמות שפכים יומית מק"י 180
ריכוז שמנים ושומנים בשפכים מג"ל 1,500
ריכוז צח"כ בשפכים מג"ל 10,000
מתקן DAF
שיעור הרחקת שומנים % 90
שיעור הרחקת צח"כ % 95
שיעור הרחקת מוצקים עדינים % 30
ריכוז שמנים ושומנים ביציאה מג"ל 150
ריכוז צח"כ ביציאה מג"ל 1500
ריכוז מוצקים ביציאה מג"ל 800
ריכוז כלורידים ביציאה מג"ל 500
ריכוז נתרן ביציאה מג"ל 350

הפרוייקט מתבסס על:

טיפול בשפכים תעשייתיים המאופיינים בריכוזים גבוהים של מזהמים
טיפול בשפכים תעשייתיים המאופיינים בריכוזים גבוהים של מזהמים

פרטי פרוייקט

אנשי מפתח

  • עופר שוער - מתכנן ראשי
  • תמיר בן נחום - מנהל ביצוע
  • זיו יעקב - פיקוח ותפעול

פרטי הלקוח

שם לקוח

  • מעדני מזרע טיב טעם

איש קשר

  • אלדד הרי - מנכ"ל תעשיות מזרע

טלפון

  • 04-6179900

השירותים שלנו

1
סקר תהליכי הייצור במפעל (מקורות השפכים)
2
תכנון שדרוג מתקן קדם הטיפול הקיים
3
ביצוע הקמה ומסירה
4
הרצה ואופטימיזציה של מערך הטיפול
5
תפעול המתקן

תמונות מהפרוייקט

תכנית המתקן לאחר ביצוע
תכנית המתקן לאחר ביצוע
מפעל מזרע
מפעל מזרע