תאור הפרוייקט
מאפיית אורנים הממוקמת בקיבוץ כפר החורש הינה אחת מתוך ארבע מאפיות של מאפיית אנג'ל.
מאפיית אנג'ל הינה המאפייה הגדולה בישראל, מייצרת ומשווקת מגוון רחב של לחמים, לחמניות, ודברי מאפה בפריסה ארצית.מאפיית אנג'ל אשר בבעלותה והנהלתה של משפחת אנג'ל משנת 1927, הפכה לשם נרדף לאיכות וחדשנות בעולם הלחם ומייצרת מידיי יום אלפי ככרות לחם ומאפים.
שפכי הזרם התעשייתי של המאפייה בעלי ריכוזים גבוהים של COD, שמנים ושומנים וכן דטרגנטים שונים לניקוי. מטרת הפרויקט הייתה הפרדת זרמים ושדרוג מערך קדם טיפול הכולל תכנון והקמה על מנת לאפשר הזרמה של השפכים למערכת הציבורית בהתאם לתקנות המים.
תיאור המתקן:
- מיכל איזון וויסות שפכים בנפח 15 מ"ק
- מערך הכנה ומינון פולמרים
- מערכת הרחקת שומנים ומוצקים מסוג (Dissolved Air Flotation) DAF
- מיכל איגום שומנים בנפח 5 מ"ק
- מערך פיקוד ובקרה
נתוני תכן:
הנתון | יח' | ערך |
כמות שפכים יומית | מק"י | 13 |
ריכוז שמנים ושומנים בשפכים | מג"ל | 1,100 |
ריכוז צח"כ בשפכים | מג"ל | 14,000 |
ריכוז שמן מינרלי בשפכים | מג"ל | 520 |
שיעור הרחקת שומנים | % | 90 |
שיעור הרחקת צח"כ | % | 85 |
ריכוז שמנים ושומנים ביציאה | מג"ל | 150 |
ריכוז צח"כ ביציאה | מג"ל | 2,000 |
ריכוז מוצקים מרחפים ביציאה | מג"ל | 1,000 |
הפרוייקט מתבסס על:
פרטי פרוייקט
אנשי מפתח
- עופר שוער - מתכנן ראשי
- אפרת מילר - ס. מנהל אגף תפעול
פרטי הלקוח
שם לקוח
- מאפיית אורנים
איש קשר
- יורם גל - מנהל תיפעול
השירותים שלנו
1
סקר תהליכי הייצור במפעל (מקורות השפכים)
2
תכנון שדרוג מתקן קדם הטיפול הקיים