מפעל אוסם יקנעם הוא בין המפעלים המובילים בתעשיית המזון בישראל ומוצריו אף נמכרים ברחבי העולם, המפעל מתמחה בייצור דברי מאפה. במפעל קיימים ארבעה קווי ייצור עיקריים: מוצריי האפייה (קרקרים, ביסקוויטים, עוגיות), כעכים, מוצרי הפסטה ועוגות.השפכים שנוצרים במפעל מאופיינים בעומס אורגני גבוה ובריכוזים גבוהים של מוצקים מרחפים, שמנים ושומנים.
הפרויקט כלל שדרוג מערך קדם טיפול קיים שתפקודו אינו היה יעיל ואיכות השפכים שהתקבלו אינה תאמה את כללי המים.
מערך הטיפול החדש מתבסס על טיפול פיזיקו-כימי מסוג DAF (Dissolved Air Flotation), להרחקת שומנים ומוצקים בשפכים.
נתוני שפכים בכניסה למתקן:
הנתון | יח' | ערך |
ספיקה שעתית ממוצעת | מק"ש | 5 |
ריכוז צח"כ כללי ממוצע | מג"ל | 11,500 |
ריכוז צח"כ כללי מקסימלי | מג"ל | 20,000 |
ריכוז מוצקים מרחפים ממוצע | מג"ל | 1,900 |
ריכוז מוצקים מרחפים מקסימלי | מג"ל | 4,500 |
ריכוז שמנים ושומנים ממוצע | מג"ל | 350 |
ריכוז שמנים ושומנים מקסימלי | מג"ל | 1,000 |
תאור המתקן:
-
-
- משאבות טבולות להזנת השפכים.
- מיכל איזון לשפכים בנפח 80 מ"ק.
- מערכת הרחקת שומנים ומוצקים מסוג DAF (Dissolved Air Flotation) כולל כל מרכיבי השאיבה, המדידה,
- מינון כימיקלים, ערבול, אספקת אוויר, חשמל, פיקוד ובקרה.
-
השלמת התכנון כללה ליווי ופיקוח עליון על ביצוע עבודות הקמת המתקן וליווי שלבי ההרצה והפעלת המתקן עד לקבלת שפכים מטופלים לרמה הנדרשת.